SKOLEPROGRAM

Skoleprogrammet Ord i Grenseland

I år viser vi forestillingen Meg og mamma for elever på ungdomsskole og videregående.

Etter forestillingen er det satt av tid til spørsmål og samtale.

 

Teatergruppa "Teater Avvik" har som mål å lage originale forestillinger for barn og unge. Forestillingen handler om Rikard og moren hans. Og om at når mamma drikker later Rikard som ingenting, selv om klumpen i magen vokser.

 

Meg og mamma"er en usminket fortelling om en mor og hennes tenåringssønn. En ny monolog over et gammelt tema. Det handler om å vokse opp, om erkjennelse, om alkoholens makt og avmakt. Og om the Rolling Stones.

Fra scenen - i rollen som Rikard forteller Tobias Vik en usminka fortelling om den trøblete hverdagen til en tenåring som vokser opp med en alkoholisert mamma: – Det var omkring 5. klasse. Da mamma begynte å sove så jævla lenge på hver eneste lørdag og søndag. Det var liksom ikke en vekkerklokke eller en stoneslåt i verden som kunne få liv i henne da, forteller Rikard i teaterstykket.

 

Teater Avvik består av Lars og Tobias Vik. Lars Vik er en av grunnleggerne av grenland friteater og kanskje mest kjent som Fritjof Fomlesen. Tobias Vik (f 1984) er utdannet på dramalinja på Skien VGS, Romerike Folkehøgskole og Forfatterlinja på HiT i Bø.

Les mer om forestillingen her. 

Ord i Grenseland viser forestillingen i samarbeid med Studium Actoris/SAFT.

Forestillingen vises to ganger på dagtid onsdag den 1. september.

Den vises på Litteraturhuset Fredrikstad.

Det er mulig å melde på klasser.

Ta kontakt med anne.fjellro@ordigrenseland.no eller ring 92651571

tobias vik.jpeg
Logo-SAFTSvartGjennomsiktig_edited_edite