Sånn ble skoleprogrammet

I år viste vi forestillingen Meg og mamma for elever Glemmen videregående og Håpets katedral gjennomførte et kreativt tegneverksted med kunstner An Doan Nguyen på Fredrikstad bibliotek. Det ble store opplevelser!

 

Vi må takke Studium Actoris/SAFT, Lions Club Fredrikstad og Håpets katedral for all støtte.

Meg og mamma

Teatergruppa "Teater Avvik" har som mål å lage originale forestillinger for barn og unge. Forestillingen handler om Rikard og moren hans. Og om at når mamma drikker later Rikard som ingenting, selv om klumpen i magen vokser.

Meg og mamma" er en usminket fortelling om en mor og hennes tenåringssønn. En ny monolog over et gammelt tema. Det handler om å vokse opp, om erkjennelse, om alkoholens makt og avmakt. Og om the Rolling Stones.

Fra scenen - i rollen som Rikard forteller Tobias Vik en usminka fortelling om den trøblete hverdagen til en tenåring som vokser opp med en alkoholisert mamma: – Det var omkring 5. klasse. Da mamma begynte å sove så jævla lenge på hver eneste lørdag og søndag. Det var liksom ikke en vekkerklokke eller en stoneslåt i verden som kunne få liv i henne da, forteller Rikard i teaterstykket.

 

Teater Avvik består av Lars og Tobias Vik. Lars Vik er en av grunnleggerne av grenland friteater og kanskje mest kjent som Fritjof Fomlesen. Tobias Vik (f 1984) er utdannet på dramalinja på Skien VGS, Romerike Folkehøgskole og Forfatterlinja på HiT i Bø.

Etter forestillingen er det satt av tid til spørsmål og samtale.

Les mer om forestillingen her. 

Ord i Grenseland viser forestillingen i samarbeid med Studium Actoris/SAFT.

Lions LC Fredrikstad støtter skoleprogrammet.

Forestillingen ble vist to ganger på dagtid onsdag den 1. september.

Den ble vist på Litteraturhuset Fredrikstad.

Kreativt tegneverksted med kunstner An Doan Nguyen

Ungdom mellom 15 og 20 deltok på kreativt tegneverksted med kunstner An Doan Nguyen på Fredrikstad bibliotek. Verkstedet ble arrangert av Håpets katedral i samarbeid med biblioteket.

241013398_4269212216498983_7902270949714860664_n.jpeg
Logo-SAFTSvartGjennomsiktig_edited_edite
lionlogo_2c FREDRIKSTAD.jpg
Håpets-katedral_Svart.png
Logo_Sponsor_OIG_neg_1linje-01[1]-kopi.png
OiG_2021-01.jpg