Lørdag 28. mars kl. 19 fyller poesiforestillingen SVØM! Teglhuset i Gamle Fredrikstad til siste ord.

 

Gjennom dikt, dans, musikk og fotokunst vil vi fortelle historier om mennesker på flukt. Med Svøm! er vårt ubeskjedne mål å skape et spenningsfylt og medmenneskelig bilde av flyktningens tilværelse der også lek hører med.

 

Skandinavias fremste poet og diktfremfører Ulv Karl Olov Nilsson kommer, bedre kjent som UKON, sammen med den store libyske poeten Ashur Etwebi og vår egen eminente Inger Elisabeth Hansen. Vi garanterer sterke og minneverdige ord! Selv kommer jeg med et nyskrevet voice-over-dikt, inspirert av både temaet og samarbeidet med min koreograf, Carl André Johansson, som er med-skaper av forestillingen.

 

Vi er stolte av å få presentere ganske enestående fotografier av fotokunstneren Hilde Honerud. Hun har i flere år reist til ulike flyktningleirer for å dokumentere helt alminnelig liv under helt ekstreme livsforhold: Særlig barna har fanget hennes interesse.

Våre meriterte musikere er alle fra Fredrikstad og omegn: Rodrigo Villagra på kontrabass, Dagfinn Kristiansen på piano og Espen Christoffersen på trompet.

 

To profesjonelle dansere fra Halden, Aurora Itland og Carl André Johansson, skal gjøre oss alle delaktige slik bare dansere kan. Dansernes bevegelser gjennom fem tablåer er selve ryggraden i SVØM!

 

Hovedrollen er det publikum som innehar – i allsang.

 

I ukene som følger vil vi på denne siden få gi dere korte presentasjoner av de medvirkende kunstnerne.

 

Vi ønsker av hjerte velkommen!

 

Billetter kan forhåndsbestilles, og vær tidlig ute! Her er lenken til billettbestillingen:  https://www.fredrikstadkino.no/svom-poesi-i-grenseland-2020-s2w3lzm/

 

Freddy Fjellheim

Kunstnerisk leder

  • Arrangementet starter: 28 mars 2020 19:00

  • Sted: Teglhuset