top of page

Årets programkomité og bidragsytere

Anne Fjellro.jpg

Anne Fjellro er leder for Ord i Grenseland. Hun har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.Til daglig er hun programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Christine Ellefsen.jpg

Christine Haugsten Ellefsen er nestleder i Ord i Grenseland. Hun er formidlings-rådgiver i Helfo, født og oppvokst i Fredrikstad, utdannet historiker og har bred erfaring i kulturformidling og kommunikasjon. Christine har hovedansvar for årets historiske scene.

Richard Aarø.jpg

Richard Aarø har bakgrunn som journalist og forlegger. Etter mange år som forlagssjef i Tiden Norsk Forlag jobber han nå som forretningsutvikler i Gyldendal. Han er bosatt på Kråkerøy.

Erling Flote.jpg

Erling Westgaard Flote underviser på Greåker videregående i norsk, historie og samfunnskunnskap. Han er en av ildsjelene bak "Norsklærerens festaften ved Litteraturhuset Fredrikstad og brenner for litteratur. 

Arvid Evjen Andersen.jpg

Arvid Evjen Andreasen er lektor i historie og er en viktig bidragsyter i vårt historiske program. han underviser til daglig ved Frederik II.

Maria Nitteberg.jpg

Maria Nitteberg er ansvarlig for årets skoleprogram. Hun underviser til daglig på St. Olav videregående i Sarpsborg. Hun har også skrevet en rekke læreverk for skolen.

Ingrid.jpg

Ingrid Fløtra har vært aktiv som bokorm i mange år. Hun er teamleder for våre frivillige. I tillegg er hun med og utvikler skoleprogrammet for vgs, Ingrid jobber til daglig som lærer ved Kalnes vgs.

Signe prøis.jpg

Signe Prøis er vår lille og svært handlekraftige satellitt i Gamlebyen. Her driver hun den nydelige bokhandelen Camino Bok. Signe er også oversetter.  

Camilla Freng Billett.jpg

Camilla Freng Billett er vår festivalillustratør. Hun bor i Fredrikstad og er fulltids illustratør og tegner. Hun er utdannet grafisk designer, og har jobbet som Art Director og med reklame i mange år. 

Aleksander Bjørndal.jpg

Aleksander Bjørndal jobber til daglig som bibliotekar ved Fredrikstad bibliotek, i tillegg er han en av ildsjelen bak "Filmprek" ved Fredrikstad kino.

Årets festivaldeltakere:

Niviaq Kornelussen.jpg

Niviaq Korneliussen (f. 1990) er Grønlands nye store forfatterstjerne. Hun er født i den sydgrønlandske byen Nanortilak, og bor i dag i Nuuk. For sin andre roman, Blomsterdalen, ble hun tildelt Nordisk råds litteraturpris 2021, som den første fra Grønland. 

Åsa Lindeborg.jpg

Åsa Natacha Linderborg er en svensk historiker, forfatter, kulturskribent og kulturredaktør. Linderborg er best kjent som del av trekløveret i radioprogrammet «Norsken, svensken og dansken», sammen med Hilde Sandvik og Hassan Preisler.

sissel gran.jpg

Sissel Gran er psykolog, samlivsekspert og forfatter. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning, og har vært avisskribent siden 1993. Sissel Gran skriver fast for Morgenbladet og VG. Hun har gitt ut flere bestselgere om parforhold.

Zeshan Shakar.jpg

Zeshan Shakar er oppvokst på Stovner. Han er utdannet statsviter, og har også studert økonomi på BI. Shakar har arbeidet i ulike departementer, direktorat og nå på Oslo rådhus. For sin første roman, Tante Ulrikkes vei (2017), ble han tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris.

Tønes.jpg

Frank Tønnesen, best kjent under artistnavnet Tønes, er en norsk visesanger, gitarist og låtskriver fra Sokndal. Han ga ut sitt første album, Rett te håves, i 1996 og har gitt ut totalt ni album og fem EP-er. 

Åshild Lappegård Lahn .jpg

Åshild Lappegård Lahn er utdannet litteraturviter og oversetter. Hun arbeider på Litteraturhuset i Oslo.

Tor Tveite.jpg

Tor Tveite er frilanser og jobber mest med oversettelse og musikk. På det skjønnlitterære området har han oversatt fra dansk og tysk, men aller mest fra finsk. For dette arbeidet har han blitt slått til finsk ridder! 

Tora Mikkelborg.jpg

Tora Ørdal Mikkelborg er født i 1985, utdannet sosionom og jobber som sosialarbeider. Hun kommer fra Kirkøy og bor i Fredrikstad. Ennå er det tid er hennes debut.

Tora Klevås.jpg

Tora Klevås er tidligere sjef for Fredrikstad Bibliotek. Nå overtar hun den viktige jobben som kultursjef i Fredrikstad kommune.

Siri Martinsen.jpg

Siri Martinsen er ordfører i Fredrikstad kommune.

Sandra Lillebø.jpg

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. Tingenes tilstand er hennes første roman.

Ragnild fjellro.jpg

Ragnhild Fjellro er universitetslektor i journalistikk, med spesialisering i radio.Hun arbeider for tiden med en doktorgrad om podkast. 

Per Sandberg.jpg

Per Sandberg er forretningsmann og tidligere politiker. Sandberg var fiskeriminister i Erna Solbergs regjering fra 2015 til 2018. Han var stortingsrepresentant fra 1997 til 2017.

Molly Øksnevad.jpg

Molly Øxnevad er født 1996 i Stavanger, og er for tiden bosatt i Viborg i Danmark. Hun debuterte med romanen En sånn rød amerikansk scooter, som fikk svært gode anmeldelser da den kom i 2020.

Mine Nilay Yalcin.jpg

Mine Nilay Yalcin er en norsk/tyrkisk regissør basert i Oslo. 

Hun er utdannet skuespiller fra Nordic Black Xpress teaterskole og har siden 2006 jobbet som regissør. Hun har regissert stykket Asfaltpuls.

Mimir Kristiansson.jpg

Mímir Kristjánsson (1986) er samfunnsdebattant, forfatter og politiker. Han er oppvokst i Stavanger med islandsk far og norsk mor. Han var en kort tur innom AUF før han ble aktiv i Rød Ungdom. 

Maria Lavik.jpg

Maria Lavik (1984) kjem frå Eksingedalen, men er busett i Oslo. Lavik er journalist og har blant anna arbeidd i Klassekampen og NRK. No er ho tilsett i Vårt Land.

Line Oma.jpg

Line Oma er gruppenestleder for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre og medlem av finansutvalget.

Linde Hagerup.jpg

Linde Hagerup er født i 1968, og er oppvokst på tettstedet Rykkinn utenfor Oslo. I dag bor hun med mann og katt på Kråkerøy. Hun holder skrivekurs, også på videregående skoler.

Leila Ghahremanimaralloo.jpg

Iranske Leila Ghahremanimaralloo er første fribyforfatter i Fredrikstad. Leilas «forbrytelse» var at hun skrev og ga ut bøker der ytringsfrihet, menneskerettigheter og kvinners rettigheter var tema.

Linn jeanette Kyed.jpg

Linn-Jeanethe Kyed er en norsk dramatiker og manusforfatter. Kjent for blant annet Rådebank. Kyed har en bachelor i medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og manuslinjen ved Den norske filmskolen 2007-2010. 

Kjersti Arnfinnsen.jpg

Kjersti Anfinnsen debuterte med romanen Det var grønt. For romanen De siste kjærtegn mottok hun Subjektprisen, Havmannprisen og Bokhandelens forfatterstipend for boka. I 2021 utkom romanen Øyeblikk for evigheten.

Julia Wiedlocha .jpg

Julia Wiedlocha er oversetter. Hun har mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun arbeider som forlegger i Meteor Forlag.

Jon Harald Holm.jpg

Jon Harald Holm er lektor med historie som hovedfag og fordypning i norsk historie under II Verdenskrig, og nazismen og fascismen i mellomkrigstiden. I 25 år jobbet han med boken som forteller historien til distriktets grenseloser under krigen.

Joachim førsund.jpg

Joachim Førsund er en norsk journalist, forfatter og regissør. Han var i perioden 1994–2000 fast tilknyttet Dagbladet som kultur- og featurejournalist. Han har siden 2000 arbeidet som frilansjournalist, med særlig tilknytning til Dagens Næringsliv. 

Ingvild Rishøi.jpg

Ingvild Rishøi er utdannet journalist. Hun har jobbet som featurejournalist i Dagbladet Fredag, barneradioen i P2 og Dagens Næringslivs lørdagsmagasin, før hun begynte å skrive skjønnlitteratur.

Inghild johansen.jpg

Inghill Johansen har gitt ut en rekke bøker, både romaner, prosa og lyrikk. Hun har fått flere priser. Nå er hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris for sin siste roman Dette er G (2021). 

Inger merete hebbelstad.jpg

Inger Merete Hobbelstad er kulturkommentator i NRK, med mange års erfaring som kommentator og kritiker i Dagbladet. Hun har skrevet en rekke bøker. Akkurat nå jobber hun med en bok om utroskap.

Henrik Hovland.jpg

Henrik Hovland er en norsk forfatter, journalist og samfunnsdebattant. Han har skrevet bøker i flere sjangre, deriblant skjønnlitteratur om krig som erfaring og flere populære bildebøker.

Heidi Bøhagen.jpg

Heidi Bøhagen er litteraturvitar og skribent, og jobbar som programansvarlig ved Litteraturhuset i Bergen.

Harald Otterstad.jpg

I mer enn 30 år har Harald Otterstad (65) forsvart drapsmenn, voldsmenn, overgripere, seriekriminelle, men også noen uskyldige, i retten.

Gine Cornelia pedersen.jpg

Gine Cornelia Pedersen fikk Tarjei Vesaas debutantpris for romanen Null, som siden utkom på engelsk og tysk. Hun er også skuespiller, og er blant annet kjent for roller i TV-serier som Unge lovende og Sigurd fåkke pult.

Eva Dobos.jpg

Éva Dobos har oversatt en rekke norske samtidsforfattere til ungarsk og vant 1. plass i NORLAs kåserikonkurranse for oversettere med et uvanlig elegant og velkomponert kåseri om Jon Fosses kommasetting.

Bernard Ellefsen.jpg

Bernhard Ellefsen er litteraturkritiker og bokansvarlig i Morgenbladet. Hans seneste bok er Imot døden (Cappelen Damm, 2018). 

Bjørn Olav jahr.jpg

Bjørn Olav Jahr er forfatter, journalist og forlagsredaktør. Høsten 2015 utga han boka Hvem drepte Birgitte Tengs? Noen måneder senere gjenopptok Kripos' Cold Case-avdeling etterforskningen av den 20 år gamle uløste drapssaken.

Asle toje.jpg

Asle Toje (1974) er medlem av nobelkomiteen. Han har skrevet i flere norske og internasjonale aviser, samt en tekke bøker. Han er statsviter med doktorgrad fra Cambridge University. Han har vært forskningsdirektør ved Det Norske Nobelinstitutt.

Anne Bitsch.jpg

Anne Bitsch er en norsk-dansk forfatter. Hun har doktorgrad i samfunnsgeografi og har arbeidet med menneske-rettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. 

Annechen Bahr Bugge.jpg

Annechen Bahr Bugge er en norsk sosiolog og forsker med spisskompetanse på matvaner. Hun har vært tilknyttet SIFO i en årrekke. Bugge har siden tidlig på 1990-tallet vært tilknyttet Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

Anne lise frøkendal.jpg

Anne Lise Frøkedal er en norsk musiker, vokalist og låtskriver. Hun var vokalist og frontfigur i Harrys Gym fra 2006 til 2013 og har sammen med Frode Strømstad utgjort kjernen av I Was A King siden 2009.

anders totland.jpg

Anders Totland er forfattar og journalist. Han skriv skjønnlitteratur og sakprosa for barn og vaksne. Som forfattar går han inn i vanskelege og krevjande tema for ungdom.

Alexander leborg.jpg

Alexander Leborg er en norsk oversetter, forlegger og sakprosaforfatter. Han har siden 2006 drevet forlaget Minuskel.

Han debuterte i 2019 med reiseskildringen På vandring uten esel i Cevennene.

Abid Raja.jpg

Abid Q. Raja er advokat, Venstre-politiker og kulturminister i Solberg-regjeringen. Han har tidligere stått bak Dialogmøtene og tenketanken Minotenk, som han etablerte i 2009. I 2010 ble han tildelt Fritt Ord-prisen for sitt arbeid.

Ord i Grenseland i samarbeid med:

Logo_Sponsor_OIG_neg_1linje-01[1]-kopi.png
OiG_2021-01.jpg
bottom of page