top of page

Alle illustrasjonene er tegnet av Camilla Freng Billett.

Årets programkomité

Anne Fjellro.jpg

Anne Fjellro er leder for Ord i Grenseland. Hun har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.Til daglig er hun programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Christine Ellefsen.jpg

Christine Haugsten Ellefsen er nestleder i Ord i Grenseland. Hun er formidlings-rådgiver i Helfo, født og oppvokst i Fredrikstad, utdannet historiker og har bred erfaring i kulturformidling og kommunikasjon. Christine har hovedansvar for årets historiske scene.

Årets deltakere:

Monica Isakstuen.jpg

Monica Isakstuen åpner årets festival. Hennes litterære gjennombrudd kom i 2016 da hun mottok Brageprisen for «Vær snill med dyrene». I 2018 fikk romanen «Rase» like stor suksess. Hun har også skrevet dramatikk. 

Vigdis Hjort.jpg

Vigdis Hjorth har skrevet en rekke romaner siden starten i 1983. Hennes store gjennombruddet kom med Arv og miljø (2016), som ble utgangspunktet for en stor debatt om litteraturens muligheter og grenser. 

Tiril B Aakre.jpg

Tiril Broch Aakre er en norsk forfatter som bor i Hakadal. Hun debuterte med diktsamlingen Kniplinger høsten 2013. Våren 2015 kom hennes første roman, Redd barna

Sunniva Berg.jpg

Sunniva Berg er et musikalsk multitalent fra Skjeberg. Hun begynte med klassisk sang, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz, og hun mestrer et stort antall instrumenter.  

Camilla Freng Billett.jpg

Camilla Freng Billett er vår festivalillustratør. Hun bor i Fredrikstad og er fulltids illustratør og tegner. Hun er utdannet grafisk designer, og har jobbet som Art Director og med reklame i mange år. 

Ida Fjellbråten.jpg

Ida Fjeldbraaten er født i 1984 og er fra Fredrikstad. Hun debuterte som forfatter av romanen «Jerv». Boken mottok strålende kritikker! Det er en roman om dyret i mennesket, og mennesket i dyret. 

Lene Julsen.jpg

Lene Julsen er journalist og skribent. Hun er fra Fredrikstad, og startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Fredriksstad Blad. Hun debuterte som forfatter i 2017 med boken Naturmannen og jeg. 

Marit Aasbrenn.jpg

Marit Øgar Aasbrenn var 13 år da hun mistet hun mormoren sin, Olea Magnussen. Selv om det er livets gang, danner det spesielle spor i sinnet når barn mister noen som står dem nær. 

Pernille Heckmann.jpg

Pernille Heckmann og datteren Ingrid Heckmann Hagen synger sammen. Pernille er mest kjent for sin kritikerroste forestilling «Piaf på norsk», i tillegg til en rekke hovedroller i kjente musikaler.

Ingrid Heckmann.jpg

Pernille Heckmann og datteren Ingrid Heckmann Hagen synger sammen. Datteren Ingrid går hun første året på musikallinjen på Balettakademien i Gøteborg. 

Bjørg Gjærdingen.jpg

Bjørg Gjærdingen har alltid jobbet med bøker, som bokhandler, bibliotekar, 6 år som biblioteksjef i Fredrikstad og 15 år som styremedlem i læseselskabet. Som bokhandler er hun opptatt av å trekke fram norske debutanter.

1 Erik Skauen.jpg

Erik Skauen er gruppeleder i bystyret og utvalgsleder i Kultur og Miljø. I tillegg er han en svært ivrig friluftsmann.

Andreas Humlekjær.jpg

Andreas Humlekjær, alias Humle har gitt ut flere album, og han er fra Fredrikstad. Han er utdannet skuespiller og har jobbet som det i 5 år. Mens han studerte oppdaget han talentet han hadde for å skrive musikk. 

Mimir Kristiansson.jpg

Mímir Kristjánsson (1986) er samfunnsdebattant, forfatter og politiker. Han er oppvokst i Stavanger med islandsk far og norsk mor. Han var en kort tur innom AUF før han ble aktiv i Rød Ungdom. 

Bruno Jovanovic.jpg

Bruno Jovanović (1990) er fra Tuzla, Bosnia-​Hercegovina. Etter hvert vil øynene venne seg til mørket er hans første bok. 

Sandra Lillebø.jpg

Sandra Lillebø er født i 1978 i Ålesund og bor i Bergen. Hun debuterte som forfatter i 2011 med diktsamlingen Navnet på den ensomme er frigitt. Tingenes tilstand er hennes første roman.

Finn Skårderud.jpg

Finn Skårderud er psykiater, forfatter og professor. Han er engasjert i tverrfaglige tilnærminger til psykisk helse. Skårderud har en omfattende virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler og  har skrevet skjønnlitteratur. 

Tone Ingebrigtsen.jpg

Tone Ingebrigtsen: Fotballmamma, hockeymamma, brytemamma, løpemamma. Hvilken rolle spiller egentlig en mor i barnas selvrealisering? Det er det boken hennes Alltid mamma handler om. 

Selma L Aarø.jpg

Selma Lønning Aarø er fra Stord, men er nå bosatt i Fredrikstad. Hun har gitt oss en rekke lesegleder etter romandebuten sin i 1995. Romanen «Vill ni åka mera» (2003) har blitt betegnet som hennes gjennombrudd som forfatter. 

Roy C Aandersen.jpg

Roy Conradi Andersen er leder av Litteraturhuset Fredrikstad og styreleder i Stjernen Ung. Roy er tidligere utenrikskorrespondent for VG. Og han er trebarnspappa!

Karoline brendjord.jpg

Karoline Brændjord er født i 1990 og bosatt i Oslo. Jeg vil våkne til verden er hennes første bok. Boka ble tildelt Kritikerprisen 2020 og Tarjei Vesaas’ debutantpris 2020, samt kåret til Litteraturfestivalen Æ Ås favorittlyrikkdebutant 2019-2020

Håvard Øieroset.jpg

Håvard Øieroset bor i Fredriksyad og er gitarist og komponist. Han har bakgrunn fra Musikkonservatoriet i Oslo og Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). 

Torill Stokkan.jpg

Torill Stokkan (født 1960) er en norsk forfatter og forhenværende journalist. Stokkan grunnla Victoria forlag og Kvindelige Læseselskab i 1991. Hun er imidlertid mest kjent for sine bokutgivelser om Edvard Munch.

Madelene Schultz.jpg

Madeleine Schultz (f. 1986) debuterte med boka F-ordet – 155 grunner til å være feminist (2015). Nå arbeider hun som programkonsulent ved Hovedbiblioteket i Oslo, hvor hun har en podkast om feminisme i litteraturen.

Berthina kayembe.jpg

Berthina Kayembe er en up and coming singer songwriter basert i Oslo med røtter fra Kongo. Stilen hennes minner om smooth- folk, men hun baner sin egen vei med en slående sårbarhet og en varm karisma.

Ragnild fjellro.jpg

Ragnhild Fjellro er universitetslektor i journalistikk, med spesialisering i radio.Hun arbeider for tiden med en doktorgrad om podkast. 

Bernard Ellefsen.jpg

Bernhard Ellefsen er litteraturkritiker og bokansvarlig i Morgenbladet. Hans seneste bok er Imot døden (Cappelen Damm, 2018). 

Bjørn Hatterud.jpg

Bjørn Hatterud (f. 1977) er kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker. Han kjem fra Brumunddal, men bor i Oslo. Og forfatter av Mjøsa rundt med mor.

Kjersti A. Skomsvold.jpg

Kjersti Annesdatter Skomsvold (f. 1979) debuterte i 2009 med romanen Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg, som ble tildelt Tarjei Vesaas Debutantpris, nominert til Bokhandlerprisen 2009, og P2-lytternes romanpris.

Gro Nylander.jpg

Gro Nylander er lege og spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og regnes som Norges uoverstridte nestor innenfor litteratur om svangerskap, fødsel, amming og omsorg for spedbarn. (Foto: Aftenposten)

TegneHanne.jpg

Hanne Sigbjørnsen, kjent som “Tegne-Hanne” er tegneserieskaper og sykepleier. 

Ida pallin.jpg

Ida Pallin er podkastansvarlig i Morgenbladet. Hun driver Norges eneste feministiske bokhandel. Ida har bakgrunn fra UiO og formidlingsseksjonen ved Deichman Bjørvika og har skrevet for Fett og Agenda.

Kitty Byng.jpg

Kitty Byng er psykolog og jobber med pårørende til innsatte. I 2014 startet hun Studentpsykologen. Kroppen er en morder er hennes første bok.

Karin Haugen.jpg

Karin Haugen (f. 1978) er utdannet litteraturviter. Hun jobber som redaktør for Bokmagasinet i Klassekampen. Det golde landet er hennes første utgivelse.

Henriett Y Krogstad.jpg

Henriette Ydse Krogstad er journalist og redaktør i Demokraten. Krogstad er utdannet kunsthistoriker. 

Trul Unholt.jpg

Truls Unholt (f. 1970) er forlegger i Teori og praksis forlag, og debuterer som forfatter med Mor forsvinner.

Toril Brekke.jpg

Toril Brekke har arbeidet som typograf, lærer, fabrikkarbeider og journalist. I 1976 debuterte hun med romanen Jenny har fått sparken. Brekke er særlig kjent for sine historiske romaner.

Richard Aarø.jpg

Richard Aarø har bakgrunn som journalist og forlegger. Etter mange år som forlagssjef i Tiden Norsk Forlag jobber han nå som forretningsutvikler i Gyldendal. Han er bosatt på Kråkerøy.

Tonje Kolle.jpg

Tonje Kolle er cand.polit og pensjonert 1. lektor i barnehagepedagogikk. Tonje Kolle og Rita Bjørnulf har gjort et omfattende dokumentasjonsarbeid knyttet til fremveksten av nyfeministene i Fredrikstad.

Rita Bjørnulf.jpg

Rita Bjørnulf er samfunnsviter (cand.sociol) og pensjonist. Tonje Kolle og Rita Bjørnulf har gjort et omfattende dokumentasjonsarbeid knyttet til fremveksten av nyfeministene i Fredrikstad.

Eskil Vogt.jpg

Eskil Vogt er en norsk manusforfatter og filmskaper. Han har vunnet en rekke priser for sine filmer og for sitt samarbeid med Joachim Trier, blant annet tre Amandapriser og fire Kanonpriser for regi og manus.

Yngvild S Flikke.jpg

Yngvild Sve Flikke er en norsk filmregissør og manusforfatter. Hun spillefilmdebuterte som regissør i 2015 med Kvinner i for store herreskjorter. Hun er nå aktuell med filmen Ninjababy.

Ida Jackson.jpg

Ida Jackson er årets prisvinner av Fredrik Halvorsens legat. Hun er fra Fredrikstad og er mest kjent for bøkene om Brillebjørn. Nå er hun aktuell med boken Fødselsdag.

Inga Sætre.jpg

Inga Husby Sætre er en norsk animatør, illustratør og tegneserieskaper. I 2011 ga hun ut den grafiske romanen Fallteknikk, som vant Brageprisen samme år. Denne ble filmatisert under navnet Ninjababy

J C Fodstad.jpg

Jens Christian Fodstad er filmklipper.

Han jobber i de fleste uttrykk og genre. De Uskyldige er er den andre spillefilmen i samarbeidet med Eskil Vogt etter Blind (2014). 

Aleksander Bjørndal.jpg

Aleksander Bjørndal jobber til daglig som bibliotekar ved Fredrikstad bibliotek, i tillegg er han en av ildsjelen bak "Filmprek" ved Fredrikstad kino.

Nakkerud.jpg

Erik Nakkerud er psykolog og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo. Min psykotiske mamma er hans første bok.

Tobias Vik.jpg

Tobias Vik er skuespiller og del av TEATER AVVIK i Porsgrunn. Tobias gjør mange og varierte roller og produskjoner og jobber særlig mot barn og unge.

Ole H H pettersen.jpg

Ole-Henrik Holøs Pettersen er direktør for kultur, miljø og byutvikling (kst.). og innledet om friby-ordningen i Fredrikstad.

Hild Haaheim.jpg

Hild Haaheim er forfatter. Hun leder søndagens vandring mødrenes fotspor i Fredrikstad. 

Sara Lockertsen.jpg

Sara E. R. Lockertsen flyttet til Hvaler da hun var 12 år gammel, og hun har gått på skole her i Fredrikstad. I voksen alder flyttet hun tilbake til Oslo, og hun jobber nå med tekst, foto og film gjennom sitt eget foretak - Treetop Tales. 

Jorun Wennersberg.jpg

Jorun Wennersberg, vår konferansier på lørdag, er fra Ørje. Hun har studert teatervitenskap og livssyn og etikk, samt produktdesign og spesialpedagogikk. Til daglig jobber Jorun som kunst-og håndverkslærer.

Ord i Grenseland i samarbeid med:

Logo_Sponsor_OIG_neg_1linje-01[1]-kopi.png
OiG_2021-01.jpg
bottom of page