top of page

FJORÅRETS

DELTAKERE

Penger frikjøper folk fra både moral og god oppførsel.
Eva Joly
sek-person-scid-998.jpg

Roy Jacobsen skriver bøker på løpende bånd og har mottatt det meste av litterære priser. Han er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturris. Både Hoggerne og Vidunderbarn har vært innstilt til den internasjonale IMPAC-prisen. 

carsten2_0444.jpg
Marie Aubert.jpg

Marie Aubert debuterte med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottakelse og mange lesere. Voksne mennesker (2019) er hennes andre bok. Den er solgt til Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland allerede før utgivelsen i Norge.

levi_henriksen_reine.jpg

Carsten Jensen er berømt og prisbelønt for sine romaner og reisebøker. Der de tidligere bøkene ofte er voksne i sidetallet, er «Kjellermennesker», en knapp liten bok – så vel i form som i volum; 150 sider med korte, nummererte tekstblokker. Formen forhindrer ikke at Jensen får sagt det han har på hjertet. Hans to siste bøker «Mot stjernene» og «Hovedspringere» er også oversatt til norsk.

Levi Henriksen - fortelleren fra Kongsvinger

Levi Henriksen debuterte med novellesamlingen Feber. I 2004 kom romanen Snø vil falle over snø som har falt, som ble tildelt Bokhandlerprisen. Han er dessuten sanger og låtskriver og har siden 2005 utgitt seks album. 

solstad_9026.jpg

Dag Solstad  En bauta i norsk litteratur med en uendelig rekke av utgivelser bak seg. Prisene regner over denne forfatteren som neppe trenger nærmere introduksjon. 

Elin Viktoria.jpg

Elin Viktoria Unstad er utdannet innen informatikk, med et blaff av filosofi. Så lenge hun kan huske har hun elsket å skrive. Elin har utgitt ungdomsromanene VEGA – Kampen for en ny verden (2017) og BRÅDYPT (2019). 

Linn Str..jpeg

Linn Strømsborg debuterte i 2009 med boken Roskilde. Hun er født og oppvokst på Furuset, som så mange andre bra folk før henne. Aktuell med boken "Aldri, aldri, aldri"

Helge hognestad.jpg

Helge Hognestad er opptatt av den nye åndelighet og den religiøse søken i vår tid, og mener at også kirken må være åpen for folks religiøse erfaringer og de nye åndelige strømninger som bryter fram.

Hanne Kristin Rohde.png

Hanne Kristin Rohde har jobbet i politiet i 25 år, de første årene som politiadvokat, de siste 20 årene som leder. Mest kjent ble hun som leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo Politidistrikt. Siden 2014 har hun vært heltids forfatter og foredragsholder.  

svenhenriksen1-2.jpeg

Sven Henriksen Skuespiller, dramatiker og samfunnsdebattant. Han har hatt en rekke inntredener i alt fra såpeserier til teaterscenen der han spiller og regisserer stykker. Under Ord i Grenseland fremfører han Tom Waits`musikk 

_TP83097_reine_2018 Jan Ove Ekeberg.jpg

Jan Ove Ekeberg har lang erfaring som journalist og debuterte som forfatter i 1996 med en biografi om Gro Harlem Brundtland. Han har senere skrevet flere dokumentarbøker, barnebøker og romaner for voksne. 

simon_stranger_reine.jpg

Simon Stranger  har siden debuten i 2003 utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for De som ikke finnes. Bøkene har høstet svært gode kritikker og er oversatt til femten språk. Leksikon om lys og mørke er hans femte roman for voksne.

Ingvaldsen-Bj-rn_foto-Ingeborg-Dirdal (1

Bjørn Ingvaldsen  barne- og ungdomsforfattere med et stort spenn. Han har blant annet arbeidet ved Arkeologisk museum i Stavanger, og som journalist. I 1995 debuterte han med novellesamlingen Landskap med gul Lada. Etter dette har han skrevet en rekke bøker og har mottatt en rekke priser. 

Anette Munch.png

Anette Münch  Valgt ut som én av Europas 39 mest lovende barne- og ungdomsbokforfattere under 40 år av Hay-festivalen «Aarhus39». Hun er orfatter, journalist, tekstforfatter, foredragsholder og redaktør fra Oslo

Anne Fjellro har master i organisasjons-psykologi, der hun undersøkte historiefortellingen som verktøy for kunnskapsdeling. Hun er lektor i videregående skole og underviser i norsk, psykologi og samfunnsfag. Anne har bred erfaring fra arbeid med journalistikk, kommunikasjon og ledelse, men har sitt hjerte i litteraturen. 

Mustafa Can er en svensk journalist. Han ble belønnet med Stora Journalistpriset 2002 som Årets berättare. Debutromanen Tätt intill dagarna, som for en stor del handler om moren, kom i 2006. Can arbeider som foredragsholder og skribent.

Portrett Ingvild Maria Thingnes.jpg

Ingvild Maria Thingnes  jobber frilans som utøvende dansekunstner, med bachelor i samtidsdans. Hun har nylig vent tilbake fra treningsprogrammet til Vertigo Dance Company i Israel, og arbeider for tiden med "Like a normal being" og duetten "Les meg" med Live Skullerud.

Thorvald Steen, kjent for sitt forfatterskap og aktive engasjement for ytringsfrihet og menneskerettigheter. Siden debuten som poet i 1983 har han utgitt over 40 bøker innen forskjellige sjangrer, som romaner, skuespill, diktsamlinger, noveller, barnebøker og essays. 

Arne Ruste.jpg

Arne Ruste var medredaktør i Poesi Magasin i årene 1983–1985, og leder i Norsk Forfattersentrum til 1999. I 2009 utkom Arne Rustes første roman – Piken i bakspeilet, med undertittelen Bihistorier. Her tegner forfatteren vakre kvinneportretter.På 80-tallet deltok han i den poetiske aksjonsgruppen Stuntpoetene.

Tarjei Nysted.jpg

Tarjei Nysted  er multiinstrumentalist, og bruker bl a fiolin, bratsj, mandolin, nøkkelharpe, kemancheh, marxophone, fonofele, dreielire og perkusjon live og i studio. Han har spilt på over 100 plateproduksjoner, samt flere filmer og tv-serier, og turnerer med flere av Norges mest kjente artister.

Guro Havrevold nytt.PNG

Guro Havrevold  har bakgrunn i litteratur og filosofi fra UiO. Hun har arbeidet med litteraturformidling for ungdom og har anmeldt bøker i en årrekke for bl. a. Fredrikstad Blad. Hun er opptatt av kulturpolitikk og jobber på Kråkerøy ungdomsskole. 

Finn Stenstad er pensjonert 1.lektor fra Høyskolen i Sørøst-Norge. Han har skrevet lærebøker, litteraturrelaterte verk og antologier. Siden 1981 har han vært litteraturkritiker og anmelder i magasiner, aviser og NRK. Høsten 2016 ble han tildelt Den norsk forfatterforenings formidlingspris. 

Kim Hjardar.jpg

Kim Hjardar  er historiker og forfatter. Han er bosatt på Eidsfoss i Vestfold. Han er utdannet Master of Philosophy fra Senter for studier i vikingtid og tidlig middelalder ved Universitetet i Oslo, og jobber i dag som lektor i historie og samfunnsfag.

Fjellvang.jpg

Thor-Erik Fjellvang har vært en av landets mest etterspurte pianister i snart tjue år. Siden han kom hjem fra et fem års opphold i New York i 2016 har han jobbet som programansvarlig ved Kulturkirken Jakob ved siden av fortsatt frilansvirke som pianist, arrangør og leder. 

Steinar Lone.jpg

Steinar Lone er skribent og oversetter. Han oversetter blant annet fra italiensk, rumensk og fransk. Han er utdannet som mag. art i romanske språk og har arbeidet som oversetter i forlag, oversettelsesbyråer og utenriksdepartementets oversettelsesenhet. Han bor i Fredrikstad

Naess-Atle_productimage.jpg

Atle Næss har skrevet en rekke kritikerroste bøker innen flere sjangere. Han er trolig mest kjent for sine historiske romaner som Kraften som beveger og Den tvilende Thomas og for sakprosabøker om blant annet Edvard Munch, Nidarosdomen og Galileo Galilei.  

Zeshan.jpg

Zeshan Shakar forfatteren  som står bak braksuksessen "Tante Ulrikkes vei", heimstadsdikting fra Stovner. Nå er han aktuell med prosjektet "Third cultural kids"

Christine Amadou.jpg

Christine Amadou deltar i samfunnsdebatten. Hun er førsteamanuensis i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Som idéhistoriker har hun skrevet akademiske og populære artikler og redigert antologien Østkirken.

A_Lars Ole Klavestad_portrett (003).jpg

Lars Ole Klavestad kunstner, forfatter og landskapsarkitekt. Han har et brennende engasjement for å bevare og dokumentere helhetene i det historiske kulturlandskapet, og for det å kunne utvikle fremtiden på bakgrunn av de ulike steders særegne historie.

Portrett Live Skullerud.jpeg

Live Skullerud har bachelor i samtidsdans fra Universitetet i Stavanger og jobber frilans som utøvende dansekunstner i inn - og utland. Høsten 2019 danser hun med det internasjonalt anerkjente kompaniet Hagit Yakira Dance i forestillingen "If One Keeps Walking",

Øystein sørensen.jpg

Øystein Sørensen, er professor ved Historisk institutt ved Universitetet i Oslo. Hans felt spenner over politisk idéhistorie med særlig vekt utviklingen av norsk nasjonal identitet, samt nasjonalsosialisme og totalitære politiske ideologier. 

bottom of page