top of page

KIRKEN 

I GRENSELAND 

I STORM OG STILLHET - Fortellinger om Elia

 

«I storm og stillhet» er en forestilling i ord og toner. Forteller og musikere følger hverandre gjennom stormfulle høyder og skjør stillhet.

Forestillingen er basert på Det gamle testamentes historier om profeten Elia, en av Bibelens mest sammensatte skikkelser. Fortelleren og musikerne søker å formidle både Elias ville og tillitsfulle styrke, og hans skjøre og sårbare svakhet. Kanskje kan Elias historie fortelle oss noe om vår egen styrke og svakhet.

Forestillingen er en vandring sammen med Elia gjennom bruddstykker av hans liv, hvor historiene får lande i musikken.

Om utøverne:

Ulla Käll er gitarist og diakon. Hun er kjent for mange gjennom sitt arbeid med retreat, Taizé-gudstjenester og åndelig veiledning.

CD-utgivelser: Som i et speil (2004) I en gåte (2007) Tillit på jorden: Sanger fra Taizé (2008) Ansikt til ansikt (2011) Bokutgivelser: For livets skyld (2009) Med tomme hender: Bønner i ventetider (2013)


Alf Martin Lie er forteller og medlem i Fortellerhuset. Han arbeider med muntlig fortelling innen ulike sjangre for både barn og voksne. Han turnerer med Den kulturelle skolesekken og holder fortellerstunder, forestillinger og kurs i ulike sammenhenger. Han har bakgrunn som lærer og skolebibliotekar og er utdannet i teologi, historie og praktisk pedagogikk i tillegg muntlig fortelling.

 

Svein Egil Skotte har vært aktiv som solist og kammermusiker i en årrekke med forskjellige ensembler og har turnert mye for Rikskonsertene. For øyeblikket jobber han som blokkfløytelærer ved Oslo musikk- og kulturskole, Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. Han leder også Blokkfløytistene Uranienborg som han startet allerede i 1989.
Tor Selmer jobber som fagott - og pianolærer i flere kulturskoler og som freelance-fagottist. Han var med på å starte Gospelsymfonikerne, og har vært primus motor for musikkretreatene på Lia gård siden starten i 1994.

 

Alle tre musikerne samarbeidet om CD-utgivelsen Som i et speil (2004), og de har i mange år vært aktive som musikere ved musikkretreatene på Lia gård.

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd og Det Norske Bibelselskap. Varighet ca. 60 minutter.

Fri entré.

i_storm_og_stillhet (002).jpg
bottom of page