FREDAG 4. september

på Litteraturhuset i Fredrikstad 

Klikk her for å kjøpe enkeltbilletter. Billetter ute nå!

Klikk her for festivalpass og dagspass.

Kl 1800: Åpning av litteraturfestivalen 2020

 

Del 1: Lokal festaften

Første del av åpningskvelden er viet lokale forfattere og en musiker. Gled deg til musikk, illustrasjon og litteratur fra vårt eget område!

Festivalåpning ved Camilla Eidsvold

Årets festival åpnes av Camilla Eidsvold, en ildsjel i det lokale kulturlivet i Fredrikstad og nå i Viken. Etter flere år i den politiske ledelsen i Fredrikstad, i formannskapet og som leder av Kulturutvalget, er Camilla nå Fylkesråd for kultur og integrering i det nye Viken. Vi er stolte av at Camilla kaster glans over årets festival og skyter startskuddet for Ord i Grenseland 2020.

Prisutdeling

Også i år deler vi ut Fredrikstad Næringsforenings pris Fredrik Halvorssens legat. Prisen deles ut til en lokal forfatter. 

Musikalske innslag ved Sunniva Berg

Sunniva Berg er et musikalsk multitalent fra Skjeberg. Hun begynte med klassisk sang, men har med årene beveget seg mer over i grenseland mellom folkemusikk og jazz, og hun mestrer et stort antall instrumenter. Hun har en unik evne til å formidle historier på tvers av tid, sjangre og landegrenser. På Ord i Grenseland har hun fått stikkordene kvinner og fortellinger. Kjenner vi Sunniva Berg rett, blir resultatet magisk. 

Debutantmøte

Ida Fjeldbraaten er født i 1984 og er fra Fredrikstad. I år debuterte hun som forfatter av romanen «Jerv». Boken mottatt strålende kritikker! Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, om natur og kultur. Det er en roman om dyret i mennesket, og mennesket i dyret. Romanen utforsker dyreparken som overskuddsfenomen. Hva skjer på et sånt sted når samfunnet utenfor bryter sammen? Vi får høre Ida lese utdrag fra boken sin, og vi møter henne i samtale med Christine Ellefsen Haugsten.

Livet illustrert  

En samtale mellom Lisa Aisato og Kirsti Knutsen


Lisa er forfatter, illustratør og billedkunstner. Vi kjenner henne best for sine poetiske og varme illustrasjoner i bøkene Snøsøsteren og Til ungdommen. Nå er hun aktuell med Livet – illustrert, en kavalkade av sine beste arbeider de siste 12 årene. Bildene er fra alle livets faser: kjærlighet, sorg og glede. Vi gleder oss til å møte Lisa Aisato på Ord i Grenseland den 4. september. Lisa bokbades av Kirsti Knutsen. Kirsti har vært med i programkomiteen for Ord i Grenseland siden 2017, og er bibliotekar og leder av Barne- og ungdomsavdelingen ved Fredrikstad Bibliotek.

 

 

Pris for festivalåpning og lokal festaften: Kr 250

Under 25: kr 200

 

 

Kl 2100: Del 2: Fosses dikt


 

Andre del av åpningskvelden er viet en av våre aller største diktere: Jon Fosse. Vi møter en av våre kjæreste tolkere av Fosses dikt, Anne Marit Jacobsen, i en samtale, før vi hengir oss til diktene og musikken.

En elsket kunstner

En samtale mellom Anne Marit Jacobsen og Anne Fjellro

 

Ord i Grenseland har gleden av å invitere til et møte med Anne Marit Jacobsen, der hun får fortelle mer om sitt liv som skuespiller og som formidler – særlig av Jon Fosses dikt. Vi møter henne i samtale med Anne Fjellro. Kvelden avsluttes med forestillingen «Ro mitt hav» med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland.

 

Anne Marit har mottatt utallige priser for sin innsats og ble i 2018 kommandør av St. Olavs orden. Hun har utviklet flere forestillinger/konserter med prosa og lyrikktekster i samarbeid med forskjellige musikere. I 2019 ble hun bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Det er tekster fra denne boka som danner stammen i hennes nye prosjekt «Ro mitt hav.»

Ro mitt hav

En diktkonsert med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland

 

I forestillingen «Ro mitt hav» formidler Anne Marit Jacobsen sine utvalgte dikt av Jon Fosse. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd. Musikken er komponert og fremføres av en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland. Sinikka har en imponerende merittliste med 16 soloutgivelser og flere bestillingsverk med store jazzmusikere. Hennes hovedinstrument er kantele og sang. Forestillingen er en lyrisk og vakker reise inn i Jon Fosses lyrikk. Kom og nyt!

 

Slutt ca kl 2300

Pris for samtale med Anne Marit Jacobsen og konserten Ro mitt hav: Kr 250

Under 25: kr 200

Ord i Grenseland i samarbeid med: