Nettsider: Kristin Jobansen og Tore Steinar Pettersen

PROGRAM

FREDAG

Jeg maler sjelden for jeg vet ikke når et bilde er ferdig.

Vigdis Hjorth

Teglhuset - Kirkegaten 31

17:00 Teaterforestillingen "Skrivesperre - bokstavelig talt, en kabaret"
Med Arild Karlsen & Kai Helge Hansen - Utsolgt!

Manus: Stig Nilsson, Musikk: Jorunn Westeraas. Regi: Desirée Ulvestad-Grandahl

18:30 Thorvald Steen i samtale med Mustafa Can

Thorvald Steen  har gjennom et rikt forfatterskap utgitt kritikerroste romaner, diktsamlinger, skuespill, noveller, barnebøker og essays. Hans gjennombrudd kom med diktsyklusen Ilden, og kort tid etter ble han internasjonalt anerkjent for sine nyskapende historiske romaner. Forfatterskapet har vekslet mellom romaner bygget på egne erfaringer og historiske romaner.

"Det siste fotografiet" er en frittstående oppfølger til "Det hvite badehuset" (2017), som ble tatt imot med stor begeistring, av både kritikere og lesere.
Billett kr 150,- inkludert avgift kjøpes her eller på Fredrikstad kino

19:30 Forfattersamtale Zeshan Shakar. 
Shakar står bak braksuksessen "Tante Ulrikkes vei", heimstadsdikting fra Stovner. Nå er han aktuell med prosjektet "Third cultural kids" Shakar samtaler med Mustafa Can.

Billett kr 150,- inkludert avgift kjøpes her eller på Fredrikstad kino

20:30 Steinar Lone 

begynte å studere rumensk fordi de har så interessant konjunktiv! Steinar bor i Fredrikstad og oversetter fra flere språk, men er spesielt kjent for å oversette rumensk litteratur til norsk. Vi går nærmere inn på hvilke utfordringer som oppstår når man oversetter, og får vite litt om hvordan man løser dem i vår digitale verden. Hvem bestemmer egentlig hva som skal oversettes? Steinar må kunne kalles en språknerd, og gjennom hans brede erfaring får vi innblikk en oversetters hverdag.  
 

21:00 Danseforestillingen "Les meg"
En hyllest til de store leseropplevelsene og til historiene som blir værende i oss. Samtidig brukes bøkenes verden som bakteppe i en forestilling om empati, innlevelse og mellommenneskelige møtepunkt. “Les meg” er en kroppsliggjøring av litterære opplevelser og en forestilling om hvordan litteraturen lar oss tre inn i våre egne, andres og hverandres historier. Med Ingvild Maria Thingnes og Live Skullerud
Fri entré

 

21:30 Sløy jazz 
Med Rodrigo Villagra, bass,  Trond Gundersen, trommer, Dagfinn Kristiansen, piano.
Fri entré